måndag 3 september 2012

Måndagsplugg med tillhörande måndagste

Here we go, idag är det mycket som står på schemat! En kröniska ska skrivar, 7 sidor kulturhistoria ska läsas och engelskafrågor ska besvaras! Och som pricken över i:et så har jag lyxat till det med en stor kopp te.


onsdag 29 augusti 2012

Godmorgon Godmorgon!


Solen skiner, jag har Stiko-Per Larsson i högtalarna och en bra dag framför mig. Om ca tre timmar ska jag bege mig iväg till skolan för min första och enda lektion för dagen.

Gårdagen var väldigt trevlig! Min kära vän Karro bjöd mig på lyxhockey, vilket som innebär att vi fick en egen loge för oss själva! Det var dock bara en träningsmatch, men whatever, hockey som hockey!




Och till kvällens ära så är det dags för den årliga och traditionella trivselkvällen, där man inviger ettorna till riktiga esteter. Då skolan förbjöd oss att ha nollning så får vi ha en liten enklare variant. 

Fast nu är det nog dags för mig att ta fram lite frukost, och spendera morgonen med att öva lite gitarr!

Puss!

tisdag 28 augusti 2012

Uppstart!

Okej, dags att starta upp bloggen.
Nu bor jag ju faktiskt själv och allt, och mina nära och kära som jag inte träffar dagligen kan ju faktiskt hålla koll på mig om jag har en blogg.

Feel free to read!

måndag 9 januari 2012

101 dalmantiner! (minus 89)

101 dalmantiner minus 89 dalmantiner blir 12 dalmantiner, vilket som är det exakta antalet på hur många dalmantiner som nu finns i gräv!

i fredags så var det dags för vår alice att föda valparna runt nio på morgonen. då fick hon två väldigt söta valpar, men efter det tog det lite tid. för att vara exakt tog det fem timmar innan far min och kicki beslöt att åka in till djursjukhuset för att få hjälp med de sista valparna. vid det här laget trodde vi alla att det var runt åtta valpar sammanlagt, men det fick vi tji för.
först röntgade veterinärerna alice, då de såg att valpen som var på tur att födas hade dött (av bruten nacke) och att de blev tvungna att göra kejsarsnitt. Då fick min far och Kicki glatt vänta utanför operationssalen. Under operationen så blev livmodern borttagen eftersom det hade blivit komplikationer, men det fanns ändå inga planer på fler valpar efter den här kullen så det var ingen större förlust.

efter operationen så kommer veterinären utrullandes med åtta valpar i en kuvös! plus de två som pappa och kicki hade i knät och den döfödda så blev det elva valpar sammanlagt! vår lilla alice är en riktig kämpe!

nu efter förlossningen så har allt gått bra, och alla valparna är jättesöta. en av valparna fick fostervatten på sig, så den är helt grön! och så finns det endast väger 250 g (för tillfället). Den lilla måste vi mata med vätskeersättning, och tydligen så har den lilla inte fattat hela det här med sugningen, så vi får i princip hälla maten i hans mun.
alla valpar är helvita, prickarna kommer så småningom. det finns vissa som har lite svarta fläckar på huvudet, men det klassas ungefär som födelsemärken. om det skulle varit en kennel så skulle dessa valpar avlivas, men vi tänker inte avliva friska valpar, de är perfekta precis som de är! :)

här kommer lite bilder som jag snodde från kickis, pappas och min facebook.
alice som dräktig. vilken mage!

alla tio valpar. där är den gröna! (fast den ser gul ut)

de två första valparna

det kallar jag fullständig lycka

lillen somnade i mina händer!

valparna diar! 

tisdag 3 januari 2012

who are we to be emotional?

Tar en nattmacka såhär på tisdagsmorgonen och lyssnar på bra musik och pratar lite med bra folk. i det här fallet så är lite en konversation på några timmar.



måndag 2 januari 2012

01:13




jag saknar dig så det gör ont. ibland.


nu går fröken nicklasson och lägger sig efter cirkus sju timmar sims3-spelande.

söndag 1 januari 2012

words

words